Nu lanserar vi "Cyberskiftet" – en podcast om AI, cybersäkerhet och grön IT

Tvåhundratusen år, så gammal är vår hjärna, lika länge har den varit den mest framstående intelligensen på planeten. Under 1940-talet lägger Alan Turing grunden för AI med Turingtestet, designat för att bedöma om en maskin kan simulera mänskligt beteende. 1956 blir världen introducerad till begreppet “artificiell intelligens” och människan är inte längre ensam på toppen.

 

En överväldigande AI-revolution

Nu, när vi står inför en överväldigande AI-revolution, är teknikens inverkan på vår vardag omöjlig att ignorera. Etiska överväganden och reglering är brännande frågor. 2024 står vi på tröskeln till ett avgörande skifte där de beslut företag fattar idag sätter kursen många år framåt. En podcast från RTS om AI, Cybersäkerhet och hållbar IT. Premiäravsnittet handlar om AI, och om hur de beslut som företag fattar idag kröner framtidens vinnare och förlorare.

 

Podcasten som belyser AI:s framtid och utmaningar 
Cyberskiftet är en ny podcastserie från RTS som utforskar AI, cybersäkerhet och grön IT med fokus på dess växande inverkan på näringslivet. I premiäravsnittet delar Patrick Couch, AI-expert från HPE, och Bjarne Santesson, medgrundare till RTS, sina insikter om AI:s möjligheter och risker för företag. Podcasten ger lyssnaren en djupare förståelse för AI:s förmågor och begränsningar och hur företag kan balansera dessa för att uppnå framgång i en AI-dominerad framtid.  

 

AI: En balansakt mellan innovation och risk 

I takt med att 2024 närmar sig och AI fortsätter att forma företagens framtid, betonar experterna i "Cyberskiftet" vikten av att utveckla en robust och framtidssäker AI-strategi. Som gäst i podden hör vi Patrick Couch AI-expert på HPE som storsatsar på AI och som även erbjuder det som tjänst genom HPE Greenlake. Patrick, med en omfattande bakgrund i AI-utveckling, poängterar AI:s kritiska roll i företagens strategiska planering.  Vi hör även Bjarne Santesson, expert på IT-säkerhet, varnar för riskerna med att inte integrera säkerhetsstrategier i AI-implementeringar. Hans erfarenhet inom cybersäkerhet ger en viktig dimension till diskussionen om AI:s roll i företagsstrategier. 

 


– AI är inte bara en teknologisk innovation, utan en väsentlig del av hur företag planerar sin framtid.
Patrick Couch, HPE

 

– AI kan erbjuda stora fördelar, men vi måste vara medvetna om säkerhetsriskerna som följer. 

Bjarne Santesson, RTS


 

Här kan du läsa mer om podden och lyssna via länken.

 

 

 

 

 

Fler artiklar