VMware App Volume manager, version 2111 har en ny spännande funktion

En ny spännande funktion i VMware App Volume

VMware App Volume manager, version 2111 har en ny spännande funktion. Numera kan applikationer levereras ”On-demand” vilket innebär att applikation inte monteras i VDI vid inloggning och användaren har enbart ikonen till applikationen i sin VDI.

Applikationen monteras i VDI i ”real-tid” när användaren öppnar den applikationen. Med denna funktion kommer slutanvändaren kunna sänka sina inloggningstider till VDI. När användaren inte behöver applikationen längre och stänger ner den så kommer applikationen fortfarande finnas kvar i VDI och vara monterad om användaren skulle behöva den senare under dagen.

 

blogg.Lehrberg_1

 

Att uppdatera en applikation från Classic till On-demand är ingen stor skillnad för dig som redan paketerar applikationer idag i VMware App Volume.

Vid versions uppgradering av applikation är det ingen skillnad på On-demand och Classic. Men för att effekten ska börja gälla så behöver applikationen fortfarande publiceras och slutanvändaren som ska ha applikationen måste logg ut från VDI och sedan logga in igen.

Vid skapande av nytt paket så är skillnaden att man har fått en ny inställning där man får välja om man vill paketera sin applikation som Classic eller On-demand, se bild nedan.

 

blogg.Lehrberg_2

 

Läs mer om nyheten här:

>> VMware Horizon 2111 Release Notes
>> VMware App Volumes 4, version 2111

 

Fler artiklar