Dina applikationer i molnet eller lokala datacenter kräver mycket, bland annat lägre svarstider och högre prestanda

Behovet att planera, dimensionera, styra och tillhandahålla överförings- och bearbetningskapacitet inom och mellan olika nätverk ökar i takt med att allt fler ser fördelarna med att placera sina arbetslaster i molnet. Men för att kunna optimera nätverksprestanda och förbättra skalbarheten och tillgängligheten till applikationer i molnet eller dina lokala applikationer behöver du se över lastbalanseringen.

 

Om vi blickar tillbaka några år har den traditionella lastbalanseringen för många inneburit en fristående hårdvaruprodukt, ofta avsedd för ett enda ändamål. Idag ser det annorlunda ut då tekniken utvecklats till bättre och mer avancerade mjukvarubaserade tjänster som integrerar nätverks- och applikationsresurserna till en helhet. Det handlar inte längre bara om att bara hantera nätverkskapacitet. Istället handlar det om att kunna säkerställa prestanda i varje applikation och att optimera så att du snabbt, säkert och flexibelt får en ökad tillgänglighet till data och arbetslaster var de än befinner sig.

 

VMware Advanced Load Balancer är en mjukvarubaserad produkt som förutom att det sänker svarstider och höjer applikationsprestanda kommer med en rad andra fördelar, här är 5 stycken:

Optimerad nätverksprestanda

Genom att använda intelligenta lastbalanseringsalgoritmer distribueras trafiken jämnt över flera servrar eller datacenter. Detta minskar flaskhalsar och förbättrar svarstiderna, vilket ger en övergripande förbättring av prestandan för dina applikationer.

Högre tillförlitlighet och tillgänglighet

Med funktioner som sessionstillståndshantering och automatiserad omlastning säkerställer VMware Advanced Loadbalancer att dina applikationer förblir tillgängliga även om en server eller tjänst går ner. Du får en robust och redundant infrastruktur som eliminerar enskilda felpunkter och ger oavbruten tillgång till dina kritiska system.

Skalbarhet och flexibilitet

VMware Advanced Load Balancer gör det enkelt att lägga till eller ta bort servrar för att hantera växande trafik eller förändrade krav. Genom att dynamiskt fördela lasten mellan servrarna kan du enkelt skala upp eller ner efter behov och optimera resursanvändningen.

SSL-offloading och säkerhet

Med ett inbyggdt stöd för SSL-offloading kan VMware Advanced Load Balancer avlasta den tunga processen med att hantera SSL-kryptering från servrarna. Detta förbättrar inte bara prestandan utan minskar också belastningen på servrarna. Dessutom kommer den med en mängd säkerhetsfunktioner, inklusive brandväggsregler, DDoS-skydd och WAF (Web Application Firewall), som hjälper till att skydda din infrastruktur och applikationer från att attackeras.

Enkel administration och övervakning

VMware Advanced Load Balancer levereras med en intuitiv webbaserad administrationsgränssnitt som gör det enkelt att konfigurera och hantera lastbalanseringsregler. Dessutom erbjuder den omfattande övervakningsfunktioner som ger dig insikt i nätverkstrafiken, prestanda och applikationsstatistik. Något som hjälper dig att fatta bättre beslut och optimera din infrastruktur.
 
 

 

Med VMware Advanced Load Balancer får du helt enkelt en kraftfull lösning som förbättrar nätverksprestanda, ökar tillgängligheten och säkerheten för dina applikationer samt ger dig flexibilitet att skala upp och ner efter behov.

 

Läs mer här: VMware Advanced Load Balancer 

 
Ta del av en serie inspelningar som demonstrerar VMware Advanced Load Balancer.
 
 

Vill du veta mer?

Nicklas Pettersson arbetar som lösningsarkitekt inom Professional Services på Real Time Services. Det är han som har tagit fram inspelningarna för att demonstrera VMware Advanced Load Balancer. Är du nyfiken på möjligheterna, då ska du ta del av inspelningarna. Du kan också ta kontakt med Nicklas så hjälper han dig att komma igång.

 

 

nicklas.petterson

 

 

Nicklas Pettersson

Lösningsarkitekt

+46 76 118 01 86

nicklas.pettersson@rts.se

 

 

 

 


I samarbete med

 

VMW_09Q3_LOGO_Corp_K

 

Fler artiklar